CUPRA Viborg

Rettidig omhu betyder en god og sikker kør selv-ferie

Sommerferien nærmer sig hastigt, og det er en god idé at være i god tid med planlægningen. Vi har fundet nogle nyttige ferietips til dig her.

Uanset om turen er lang eller kort, er det en god idé at forberede kør selv-ferien i god tid. Vores tilbehørsafdeling kan forsyne dig med praktisk tilbehør, og på vores værksted er vi klar til at give din CUPRA et ekstra tjek, som vil sikre at bilen er i topform til turen og at der er frisk luft i bilen.

Book tid på værkstedet

Se vores udvalg af tilbehør

Dokumenter og sikkerhedsudstyr til køreturen

Hvis turen går til udlandet, kan godt betale sig at have styr på diverse papirer og dokumenter i god tid før sommerferien starter. Tjek at hele familiens pas og blå sygesikringsbeviser stadig er gyldige. Begge dele kan tage en del tid at få fornyet. Det samme gælder selvfølgelig kørekort, som skal medbringes i fysisk form, selvom du har også har det på en app på din smartphone.

Du skal medbringe 1. del af bilens registreringsattest, og hvis der ikke er EU nummerplader på bilen, skal den forsynes med et DK-skilt bagpå.

Det grønne og røde forsikringskort er hos flere forsikringsselskaber erstattet af en app. Selvom dette ikke er et krav indenfor EU, anbefaler vi alligevel at du tager det med som dokumentation for at bilen er forsikret.

Husk lovpligtigt sikkerhedsudstyr og nødvendige mærkater

Reglerne for obligatorisk sikkerhedsudstyr varierer en del fra land til land. Derfor bør du undersøge hvilke regler, der gælder i de lande, du besøger undervejs. Fælles for alle er dog, at der skal være en advarselstrekant i bilen. Sørg for at den er tilgængelig – også efter bilen er pakket, så du ikke skal lede efter den, hvis du får brug for den undervejs.

Mange steder skal du betale motorvejsafgift og i visse byer er der desuden miljøafgift, hvor du skal registrere din bil eller købe en miljømærkat forvejen, for at køre ind i byen. I nogle lande kan du tilsvarende købe en mærkat til motorvejskørsel i forvejen.

Pak bilen omhyggeligt

To luftmadrasser, et barnesæde, førstehjælpskit, regntøj og en kolossal mængde af legetøj til børnene. Det kan være stressende at få pakket det hele til sommerens store bilferie uden at glemme noget og samtidig få udnyttet pladsen i bilen optimalt. Vores venner hos SEAT har samlet nogle gode tips og tricks til hvordan du nemmest pakker din bil til årets sommerferie.

Læs dem her

Specielt til campingfolket

4c10cdb7-89a1-4afd-9f6c-44196f0b90fa_638217337215443485.jpg

Selvom du er rutineret campist, er det en god idé at få genopfrisket de vigtigste råd og vink til en sikker tur ud i ferielandet. FDM har skrevet en artikel, som indeholder en række gode råd til dem, der skal have en campingvogn på slæb.

Se artiklen her

7dd01b5b-97ad-4141-90bd-0a9d3ee386d3_638217349359816401.jpg

 

Kør-selv-ferie i elbilen

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan rejse på kør-selv-ferie i elbil, hvordan du kan oplade i udlandet mv., er der hjælp at hente i en artikel fra FDM.

Læs artiklen

Hvis uheldet er ude

CUPRA Vejhjælp vil give dig ro i sjælen hele vejen, så du kan slappe af og nyde køreturen. Uanset, hvor du er henne. Bliver du imod forventning for et driftstop undervejs, er hjælpen indenfor rækkevidde med Cupra Vejhjælp. Det gælder også, når du tager bilen med på ferie i udlandet.

Mere om CUPRA Vejhjælp